یکی از نظراتی که دوستان برای پست قبلی ارسال کرده بودند به علت ارتباط نزدیکش به حوزه کاری بنده بررسی و عینا نقل می گردد.
البته من این فیلم را 2 ماه پیش دیده بودم ولی به علت نداشتن زیر نویس فارسی نتوانستم تحلیل کاملی از آن پیدا کنم (البته فرانسه بود)
متن زیر از روی سایت تحلیلی جام اورده شده است.
فرهنگسرای رسانه وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری در حرکتی مشکوک اقدام به پخش فیلم سینمایی ضد ایرانی با نام “پرسپولیس “ در حضور برخی رسانه های بیگانه نمود.
از سوی دیگر نمایش فیلم “پرسپولیس” ساختهی “مرجان ساتراپی” در فرهنگسرای “رسانه” تهران مورد توجه رسانههای خارجی قرار گرفت.
فرانس پرس در اینباره نوشت: «این یک فرصت استثنایی برای ایرانیها بود تا “پرسپولیس” را به صورت قانونی و در یک نمایش عمومی تماشا کنند.»
“محمود بابارضا”، رییس روابط عمومی فرهنگسرای “رسانه” در اینباره به فرانس پرس گفت: «هدف از نمایش “پرسپولیس”، پایان دادن به گمراهیهای پیرامون فیلم بود که توسط رسانهها بهوجود آمده بودند.»
وی افزود: «وقتی فیلمی نمایش داده نمیشود، مردم همه نوع برداشت غلطی از آن میکنند!!!. به هر صورت سینما، سینما است و نباید در موقعیت سیاسی محدود قرار داده شود.»
خبرنگار فرانسپرس در بخشی از مطلب خود آورده است: «پس از پایان فیلم، برخی تماشاگران نارضایتیشان را نسبت به «پرسپولیس» ابراز کردند و عقیده داشتند که نمیتوان با هرچه در این فیلم به آن پرداخته شده، موافق بود.»
گفتنی است: «پرسپولیس» در جشنواره سال گذشته فیلم کن نیز جایزه ویژه هیات داوران را به دست آورد.
این گزارش می افزاید «پرسپولیس»، داستان دختری ?? ساله است که نمیتواند خود را با جو بوجود آمده پس از انقلاب وفق دهد بنابراین توسط خانوادهاش به خارج از کشور مهاجرت میکند.
«مرجانه ساتراپی» در کنار همکار فرانسوی خود «ویسنت پارونود» فضای پس از انقلاب را، فضایی خفقانآور و بدور از هرگونه شعور و منطقی ترسیم نموده است، تا آنجا که این فیلم با مخالفت شدید مقامات ایرانی روبرو شد ولی برگزارکنندگان جشنواره کن در سال گذشته بیتفاوت نسبت به این اعتراضات نه تنها این انیمیشن ضد ایرانی را در جشنواره به نمایش درآورند بلکه جایزه هیات دوران را به او اعطاء کردند، این فیلم همچنین اخیرا به عنوان نامزد فرانسه، در این دوره از جوایز اسکار اروپایی و اسکار جهانی انتخاب شده است.
فیلم کارتونی «پرسپولیس» اگرچه به ادعای کارگردانش فیلمی کاملا بیطرفانه است ولی در قالبی سیاه و سفید سعی کرده تا انقلاب اسلامی را رویدادی تلخ وسیاه معرفی کند که مردم ایران را به مردمی افسرده و دل شکسته تبدیل کرده است.
این فیلم که براساس دو کتاب مصور «ساتراپی»، توسط خود او و با همکاری «ونسان پارونو»، فیلمساز فرانسوی ساخته شده است، تصویرگر خاطرات دختری چهارده ساله سرکشی است که به ادعای سازنده فیلم، پس از انقلاب اسلامی، ناگهان خود را در تهرانی کاملا سنتی و مذهبی مییابد و او که نمیتواند با وضع موجود خود را تطبیق دهد توسط والدینش به وین فرستاده میشود و تازه پس از استقرار خود در کشوری دیگر و رویارویی با فرهنگی جدید درمییابد که در کشورش چه دروغ بزرگی به اسم حقیقت در حال وقوع است!
کارگردان این فیلم ضد ایرانی در رسانههای مختلف غربی مصاحبه کرده و در این مصاحبه ضمن تایید این مطلب که این دو کتاب در واقع روایت واقعی زندگی خود اوست، از وقایعی که در ایران پس از انقلاب و پس از جنگ ایران و عراق به وقوع پیوسته ابراز نگرانی کرده و مردم ایران را مردم ناامید و ترسان از بیان حقیقت معرفی کرده است!
ایسنا در گزارش نوشت استقبال از این فیلم به حدی بود که در سالن نمایشی که برای این فیلم در نظر گرفته شده بود، تکمیل شدند و عدهیی نیز به صورت ایستاده به تماشای فیلم نشستند !!!
حال سوال اینجاست که فرهنگسرای رسانه وابسته به شهرداری تهران با چه نیت وهدفی اقدام به پخش این فیلم ضد ایرانی نموده است.
فیلمی که سال گذشته بسیاری از کارشناسان فرهنگی ساخت این و توزیع احتمالی آن در ایران را راستا اهداف ناتوی فرهنگی دشمن (طبق فرمایشات مقام معظم رهبری) ارزیابی کردند.چرا فرهنگسرای وابسته به شهرداری که رییس آن به تازگی از سوی شهردار تهران منصوب شده است اقدام به پخش این فیلم نموده است؟
نکته ای که از زمان روی کار آمدن قالیباف باید به آن توجه کرد این است که جریان وابسته به شهردار تهران در صدد استفاده همه جانبه از ظرفیت جامعه به اصطلاح هنری کشور هستند . از سوی دیگر در طیف هنری هستند جریانات وابسته و مشکوکی که در چند ین سال گذشته خاموش بوده و با روی کار آمدن طیف جدید در شهرداری با ارتباط با برخی جریانهای سیاسی وابسته باعث بروز برخی تهدیدات علیه نظام شده اند.
پخش این فیلم نیز در راستای سیاستهای تیم فرهنگی و وابسته جریان شهردار تهران میباشد.گفته می شود پخش این فیلم با هماهنگی های مشاور شهردار تهران (س.م.ح) و رییس به ظاهر برکنار شده فرهنگسرای پایداری و رییس در سایه سازمان فرهنگی هنری (م.س) بوده است. همچنین حضور خبرنگاران خارجی به دستور (س.م.ح) و هماهنگی (م.ت) از مسئولان روابط عمومی این سازمان بوده است.
لازم به ذکر است جام نیوز پیش ازاین در گزارشی نسبت به حضور تیم جدید تبلیغاتی و مشکوک آقای قالیباف جهت ارتباط وسیع با رسانه ها در فرهنگسرایرسانه هشدار داده بود.
گفتنی است به زودی جام نیوز گزارشی از وضعیت حضور برخی از نیروهای سابق فرهنگسرای پایداری در موسسه روایت فتح و در گیری با نیروهای قدیمی و با اخلاص این موسسه منتشر می کند.