سفارش تبلیغ
صبا ویژن
فرصتها و تهدیدهای فعالیتهای دخترانه در فضای مجازی بررسی شد - پازل
سفارش تبلیغ
صبا ویژن


فرصتها و تهدیدهای فعالیتهای دخترانه در فضای مجازی بررسی شد - پازل



درباره نویسنده
فرصتها و تهدیدهای فعالیتهای دخترانه در فضای مجازی بررسی شد - پازل
مهدی سالم
من ممکن است نتوانم این تاریکی را از بین ببرم اما با همین روشنایی کوچک فرق ظلمت و نور ، حق و باطل را نشان خواهم داد و هرکه به دنیال نور است این نور هرچند کوچک در دل او بزرگ خواهد برد.
آی دی نویسنده
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
جوک
اخبار
محرم
رسانه
آرشیو
مدیریت
سیاست
دل نوشته
نشریه شمع
حسن نظری
خلاصه کتاب
حجاب و عفاف
رایانه و اینترنت
احادیث اخلاقی
مدیریت فرهنگی
عکس های دیدنی
بازی های رایانه ای
مسائل اجتماعی ایران
انتخابات مجلس هشتم
مهدی و خدمت سربازی
انتخابات ریاست جمهوری دهم
سبزی گل داره
گشت وگذار در دنیا
شورای عالی فضای مجازی
شبکه امید
کاربرانه


لینکهای روزانه
حضرت آیت الله خامنه ای [224]
استاد شهید مرتضی مطهری [164]
دکتر شهید مصطفی چمران [96]
آیت الله مکارم شیرازی [194]
استاد رحیم پور ازغدی [143]
حضرت آیه الله مصباح [126]
متن شاهنامه فردوسی [115]
دیوان حافظ [150]
غرلیات سعدی [120]
غزلیات مولوی [137]
متن نهج البلاغه [123]
متن قرآن با ترجمه [130]
متن صحیفه سجادیه [98]
پازل (پرشین بلاگ) [162]
[آرشیو(14)]


لینک دوستان
سجاده ای پر از یاس
تفحص شهدا
پاک دیده
رضوان
عــــشقـــــولـــــک
رضا شکوهی
معجزه هزاره سوم
پوست کلف
ابوذر منتظر القائم
عاشورائیان
اقلیما پولادزاده
مهدی بوترابی
سلما سالم
حسن نظری
محدثه
باسید علی تا .....
به خود آییم و بخواهیم،‏که انسان باشیم...
محسن ثروتی
متین
آوینی
اقالیم....
محمد مهدی کارگر
روزنامه دانشجویی
محمد جواد مزارعی
عباس سیاح طاهری
محمد مسیح مهدوی
دکتر محمود احمدی نژاد
مجمع وبلاگ نویسان مسلمان
ابر و خورشید
مجاهدین
مهدی گیوکی
باران مسعودی
مهدی مسعودی
مسعود دهنمکی
حسین (کربلای6)
کانون اندیشه جوان
مرضیه (دلتنگیهای آدمی)
خاکریز
رجانیوز
سپهر نیوز
شریف نیوز
صهیون پژوه
حامد طالبی
محمد سرشار
وحید یامین پور
ذره بین
صادق کریمی
پرنیان موسوی
حامد راست دست ...
سپهر خلیل سبحانی
محمد رضا منتظر القائم
سهیل رضازاده
گلادیاتور (بابک کرباسی)
مجید بذرافکن
وبلاگ فارسی

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
فرصتها و تهدیدهای فعالیتهای دخترانه در فضای مجازی بررسی شد - پازل

آمار بازدید
بازدید کل :401753
بازدید امروز : 99
 RSS 

اولین جلسه کارگروه فضای مجازی پاتوق فرهنگی تسنیم روز چهارشنبه 91/9/8 با موضوع «بررسی فرصت‌ها و تهدیدهای فعالیت‌های دخترانه در فضای مجازی» در فرهنگسرای ولاء برگزار شد.

 

پایگاه خبری تحلیلی زنان‌پرس ـ مشکات سخاوتی: اولین جلسه کارگروه فضای مجازی پاتوق فرهنگی تسنیم روز چهارشنبه 91/9/8 با حضور جمعی از فعالان فضای مجازی و با موضوع «بررسی فرصت‌ها و تهدیدهای فعالیت‌های دخترانه در فضای مجازی» در فرهنگسرای ولاء برگزار شد.

در ابتدای جلسه آقای سالم ـ رئیس اسبق واحد فرهنگ‌سازی مرکز رسانه‌های دیجیتال ـ مطلبی را در رابطه با فضای مجازی خصوصصا حضور زنان در این فضا ارائه دادند.

ایشان گفتند: شبکه‌های اجتماعی، وبلاگ‌ها، وب‌سایت‌ها و … فضاهایی هستند که در فضای مجازی دارای ماهیت خاصی هستند. برای مثال موفقیت فیس‌بوک به عنوان یک شبکه اجتماعی در کشف حجاب دختران ایرانی بیشتر از رضاشاه بوده است! ما قصد نداریم بگوییم از ورود به فیس بوک بترسید و وارد آن نشوید اما تهدیدات آن را باید بشناسید. وقتی در یک فضایی مثل فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی هستید باید مراقب شرایط باشید و با مراعات وارد آن شوید. یک خود واقعی داریم و یک خود مجازی، آدم‌ها در فضای مجازی خود دیگری از خود نشان می‌دهند که منطبق با واقعیتشان نیست.

ایشان هم‌چنین اظهار داشتند: باید کاری کنیم که افراد با خود در فضای مجازی روراست باشند، یعنی دختران باید در فضای مجازی در برابر برخی حرف‌ها و برخوردهای انحرافی عکس‌العمل نشان دهند و فردی را که قصد تجاوز به حریم خصوصی آن‌ها دارد را از صفحه? خود حذف کنند.

آقای سالم ضمن اشاره به این مطلب که حوزه عمل فرد در فضای مجازی بیشتر است ادامه داد: باید دختران را با مساله خود واقعی داشتن در فضای مجازی آشنا کنیم. گاهی در فضای مجازی حضور دختران مانند اتاق ccu است یعنی آنقدر جملات و عکس‌های غمگین و ناراحت‌کننده گذاشته‌اند که حس افسردگی به افراد دست می‌دهد و اصلا مسائل جدی‌ای را مطرح نمی‌کنند. با چنین روحیه‌ای و چنین حضور منفی‌ای در فضای مجازی، دیگران به جای دلداری، این دختر خانم‌ها را به حال خود‌‌ رها کرده و به راحتی از کنار آن‌ها رد می‌شوند. آیا دختران باید به این شکل در فضای مجازی حضور یابند؟

وی در رابطه با این مساله اضافه کرد: در واقع افراد شکست‌خورده طعمه‌های خوبی‌اند و بسیار راحت مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند. علاوه براین، این نکته را باید بدانید که از یک ساعتی بیشتر استفاده از کامپیو‌تر شما را دچار افسردگی می‌کند. سعی کنید به جای استفاده زیاد از کامپیو‌تر و فضای مجازی، وارد گرو‌ه‌های دخترانه شوید. این افسردگی ناشی از استفاده افراطی از اینترنت را با حضور در اجتماع حقیقی می‌توان برطرف کرد.

پس از صحبت‌های آقای سالم، آقای صرامی ـ مدیر عامل مجمع فعالان مجازی انقلاب اسلامی ـ به ارائه بحث‌هایی در رابطه با استعمار فضای مجازی پرداختند.

وی گفت: وا‍ژه استعمار واژه آشنایی است و این واژه کنایه‌آمیز به ظاهر به معنای آبادکردن ولی در باطن به معنی دیگری است. دو قرن قبل عده‌ای به نام استعمارگران در غرب وارد شرق و کشورهای اسلامی شدند و شروع به بهره‌برداری کردند و توجیه آن‌ها برای بهره‌برداری این بوده که ما می‌خواهیم پیشرفت و آبادانی ایجاد کنیم. حول استعمار منابع طبیعی، استعمار نفتی و انرژی نیز به وجود آمد. ولی الان شکل استعمار در قالب سرویس‌دادن صورت می‌گیرد. فناوری اطلاعات در حال رشد است مثل گذشته که معادن طلا مهم بوده حالا اطلاعا دسته‌بندی‌شده مهم‌ترین ثروت جوامع است. دسته‌بندی اطلاعات از طریق فناوی اطلاعات صورت می‌گیرد.

آقای صرامی هم‌چنین اظهار کرد: همین که وارد سایتی می‌شویم به اطلاعاتی راهبردی دست می‌یابیم و این علم داده‌کاوی است و ابزار دست کسانی که غول‌های بزرگ فضای مجازی را مدیریت می‌کنند، می‌باشد. شاید در ظاهر با استفاده از گوگل و جی‌میل خیلی هزینه نمی‌کنیم ولی برای همه‌این‌ها هزینه می‌شود. هر کلیک هزینه خاصی دارد و درآمد شرکت گوگل از همین کلیک‌هاست. در واقع ما به او سرویس می‌دهیم نه او به ما! در این‌جاست که ما متوجه می‌شویم که سرویس جای استعمار را گرفته است.

ایشان ضمن طرح این سوال که آیا ما باید روی سایت‌های خارجی کلیک کنیم یا سایت‌های داخلی، ادامه دادند: مدیریت کلیک و جریان کلیک یک هنر و یک فن در فضای مجازی است. ما باید کاری کنیم که این جران کلیک به سایت‌ها و وبلاگ‌های خودمان برگردد. ویژگی این سرویس‌دهنده‌ها این است که افراد را به خود جذب کنند تا بتوانند بازدهی خود را حفظ کنند. 
صرامی اظهار داشت: گوگل سرویس‌هایی را ارائه می‌دهد که در حد رویاست و آن‌ها به دنبال سبک زندگی خودشان به ما هستند. سبک زندگی موضوعی است که بانوان مسلمان ما باید نسبت آن حساس باشند و رهبر انقلاب نیز مخاطبش در این صحبت‌های اخیرشان بانوان بودند.

مدیر عامل مجمع فعالان مجازی ضمن اشاره به این گفته? مدیر عالم گوگل که: «ما می‌خواهیم سرویس جستجو بدون جستجو را ارائه دهیم.» گفت: آن‌ها اطلاعات ایمیل و جستجوهای قبلی ما را دارند. حتی یوزر و پسوورد حساب‌های بانکی ما را دارند. آن‌ها به دنبال این هستند که بگویند این اطلاعات برای شما نیست بلکه درباره شماست! کم کم با رشدی که دارند می‌توانند الگوی زندگی را به شما تحمیل کنند و مسیری را نشان دهند که سبک زندگی مناسب با میل خودشان است و اراده? خودشان را به ما تحمیل می‌کنند.

آقای صرامی بیان کرد: باید آگاه باشیم که چه برنامه‌ای آن‌ها دارند و ماهیت تسلط و استعمار به این سمت می‌رود که در ظاهر به نام سرویس دادن و در باطن با تحمیل زندگی خود به شما فعالیت می‌کنند. در این‌جاست که اگر بپذیریم، آن‌ها مسلط شده‌اند و فاصله آن‌ها از ما زیاد شده و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد دانش‌بنیان و تولید، منظور ایشان همین تلاش غربی‌ها به سمت دانش و فناوری و دستیابی به اطلاعات است. ما باید در این فضا و پیچ تاریخی فعالانه وارد شویم و اگر منفعلانه برویم در مسیر آن‌ها گرفتار می‌شویم ولی اگر مسیرهای دیگری راه بیندازیم الان موثر است و هر چه دیر‌تر وارد شویم تبعات سختی را باید بپذیریم. تعداد جوان متخصص در ایران بسیار است و این جوانان باید با شناخت فضای مجازی فعالانه عمل کنند.

این فعال حوزه فرهنگی و فضای مجازی ویژگی‌های فضای مجازی را این‌گونه برشمرد؛
1- دوسویه بودن: این از محاسن این فضاست که می‌توان از آن بهره برد.
2- تاثیرگذاری فرا‌تر از مرز‌ها: این فضا تاثیر زیادی در رابطه با بحث زمان دارد که روزنامه و کتاب و .. نداشتند. در رابطه با این ویژگی باید گفت که دختران مسلمان باید بتوانند سبک زندگی اسلامی را تبلیغ و ترویج کنند به زبان‌های مختلف و در نقاط متعدد.
3-کم‌بودن هزینه انتشار: الان هزینه انتشار کم است بنابراین وقت بیشتری را می‌توان گذاشت تا مفاهیم فرهنگی متناسب با هویتمان را انتشار دهیم.

وی در آخر صحبت‌هایش توضیحاتی را نیز در رابطه با سوال خانم پوراکبری ـ عضو وب‌سایت زن فردا و یکی از فعالان حوزه فضای مجازی ـ در رابطه با «vpn» ارائه داد: vpn، برای رمز نگاری داده‌ها به شکلی که که کسی که می‌خواهد به اطلاعاتی دست یابد متوجه ماهیت آن نشود، طراحی شده است. در واقع برای کارهای مالی بازرگانی و تجاری و چک‌کردن رمز مورد استفاده قرار می‌گیرد. همه? کشور‌ها خصوصا آمریکا نسبت به آن حساس هستند. در ایران هم vpn براساس جرائم رایانه‌ای ضوابطی دارد  ولی در کشور ما این مساله رواج یافته و از شکل رمزنگاری و تجاری خارج و به طور عمومی و به صورت فیلترشکن استفاده می‌شود. متاسفانه در کشور ما در رابطه با فیلترینگ ضعف زیرساختی وجود دارد.
هم‌چنین تعدادی از حاضرین در جلسه نیز به طرح سوالاتی پرداختن و آقای صرامی پاسخگوی سوالات آن‌ها بودند.

در ادامه جلسه خانم پوراکبری دو نکته را در رابطه با حضور بانوان در فضای مجازی اشاره کردند و آن این بود که؛ اولا اتحاد زیادی بین سایت‌های زنان و وبلاگ‌های زنان وجود ندارد. ثانیا زنان بیشتر با حضور در فضای مجازی جنبه? مصرف‌کنندگی دارند تا تولیدکنندگی.

در آخر جلسه با بحث‌های ارائه‌شده توسط برخی از بانوان فعال حوزه مجازی و جمع‌بندی کوتاه آقای سالم به پایان رسید.



نویسنده : مهدی سالم » ساعت 1:34 عصر روز چهارشنبه 91 آذر 22